Saturday, July 22, 2017
Ovsena kasa sa jabukama i cimetom
Danas u prodavnicama mozemo naici na veliki broj gotovih ovsenih kasa, razlicitih ukusa. Sve su podjednako lepe i na oko i kada ih probamo. No, setimo se da ni jedno jelo nije tako ukusno, kao ono koje sa ljubavlju i paznjom spremimo sami. Stoga Vam u ovom postu predstavljam recept za Ovsenu kasu sa jabukama i cimetom. Ukoliko ste ljubitelj domace pite sa jabukama, ova kasa ce Vas na prvi zalogaj osvojiti i podsetiti Vas na dane kada ste kao mali uzivali u jelima koje su za Vas spremale Vase mame i bake.
MATERIJAL: Ovsenu kasu sa slike sasvim je lako spremiti, a u prilog tome ide i vreme za pripremu iste. Potrebno Vam je svega 15ak minuta. Od materijala pre svega jedna casa vode 2dl, zatim ovsene pahuljice, koje mozete kupiti u prodavnici zdrave hrane, malo margarina, ja obicno stvljam jednu kasicicu, pola case mleka, naravno jabuka i cimet. Pa da krenemoo...
POSTUPAK U serpu treba sipati jednu casu vode i dodti cetiri ravne kasike ovsenih pahuljica. Ukljuciti sporet na najjacu temperaturu i mesati sve dok voda ne prokljuca i gotovo ne ispari. Neophodno je stalno mesanje kako Vam kasa ne bi zagorela. Zatim dodajte kasiciu do dve margarina i pola solje mleka. Smanjite temperaturu na srednju jacinu i nastavite sa kuvanjem i mesanjem jos oko tri do cetiri min.
Vasa kasa je spremna! Servirajte je i dodajte rendane jabuke , cimet i po ukusu zasladite medom. Verujte mi na rec, uzivacete u punom ukusu jabuka i cimeta, a pritom pojescete nesto jako zdravo! Vintage nacin zivota i nije tako los, zar ne :)
Ukoliko ste ljubitelj you tuba, recept mozete pogledati i na mom kanalu:
Prijatno :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
NATIVE CAMP
Postovani posetioci mog bloga, pisem Vam o jednoj zanimljivoj temi koja je trenutno jako aktuelna. Naime radi o poslu predavaca engleskog j...
No comments:
Post a Comment