VIntage cooking

 Ovsena kasa sa jabukama i cimetom


Danas u prodavnicama mozemo naici  na veliki broj gotovih ovsenih kasa, razlicitih ukusa. Sve su podjednako lepe i na oko i kada ih probamo. No, setimo se da ni jedno jelo nije toliko ukusno, kao ono koje sa ljubavlju i paznjom spremimo sami. Stoga Vam u ovom postu predstavljam recept za Ovsenu kasu sa jabukama i cimetom. Ukoliko ste ljubitelj domace pite sa jabukama, ova kasa ce Vas na prvi zalogaj osvojiti i podsetiti  Vas na dane kada ste kao mali uzivali u jelima koje su za Vas spremale Vase mame ili bake.

MATERIJAL Ovsenu kasu sa slike sasvim je jednostavno spremiti,  u prilog tome ide i vreme za pripremu iste. Potrebno Vam je svega 15ak minuta.  Od materijala pre svega potrebana je jedna casa vode 2dl, zatim ovsene pahuljice, koje mozete kupiti u prodavnici zdrave hrane, malo margarina, ja obicno stvljam jednu kasicicu, pola case mleka, naravno jabuka i cimet. Pa da krenemoo...
 POSTUPAK U serpu treba sipati jednu casu vode i dodti cetiri ravne kasike ovsenih pahuljica. Ukluciteisporet na najjacu temperaturu i mesajti sve dok voda ne prokljuca  i gotovo ne ispari. Neophodno je stalno mesanje kako Vam kasa ne bi zagorela. Zatim dodajte kasiciu do dve margarina i pola solje mleka. Smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem i mesanjem jos oko tri do cetiri min.
Vasa kasa je spremna! Servirajte je i dodajte  rendane jabuke , cimet i po ukusu zasladite medom. Verujte mi na rec, uzivacete u punom ukusu jabuka i cimeta, a pritom pojescete nesto jako zdravo! Vintage nacin zivota i nije tako los, zar ne :)
 Ukoliko ste ljubitelj you tuba,  recept mozete pogledati i na mom kanalu:
Prijatno :)

No comments:

Post a Comment

NATIVE CAMP

Postovani posetioci mog bloga, pisem Vam o jednoj zanimljivoj temi koja je trenutno jako aktuelna. Naime radi o poslu predavaca engleskog j...